11 Şubat 2012 Cumartesi

YAŞASIN! GORALI BEYLİKDÜZÜ'NDE:)

    Goralı'ya bayılırım. Ama gerçek Goralı'ya... Yani çocukken Fındıkzade Kızılelma Caddesi'nde yer alan o küçük büfede tanıştığım meşhur Goralı'ya... Çocukken bazen annemle giderdik, bazen ailecek, bazen de komşularımızla... Bu yüzden... Lezzeti bir yana... O küçük dükkan bana çocukluğumu da hatırlatır. Fındıkzade civarında büyümüş olanlar ne demek istediğimi bilirler:) Mesela eşim... Çocukluğu Kocamustafa Paşa'da geçtiği için aynı mekana o da gitmiş defalarca. (Belki de yıllar yıllar önce orada gördük birbirimizi ilk kez:)) Tüm bu sebeplerden dolayı evlendikten sonra da fırsat buldukça aynı büfeye uğramayı ihmal etmedik. Hep aynı kişiler karşıladı bizi, hep tertemizdi, Goralı hep lezzetliydi... 
    Ama malum Beylikdüzü-Fındıkzade arası pek öyle kısa bir mesafe değil. "Keşke şubeleri de olsaydı" diye düşünürkeeeeeeen... Bir gün bir baktık... Bizim evin bulunduğu caddenin sonunda güzel bir dükkanın tepesinde "Goralı" yazıyor:) Aaaaa! Biz bu yazıyı tanıyoruz. "Acaba bu Goralı, o Goralı mı?" "Ama onlar şube açmıyorlar ki!" "Ama bak yanında 1945 yazıyor!" "Vallahi o!" şeklinde süren merak ve sevinç nidalarımızın sonrasında açılış gerçekleşti:) Karı koca pek bir sevindik:) Sözün kısası: meşhur Goralı artık Beylikdüzü'nde... Üstelik bizim eve çok çok yakın:) 
    Tabi açılır açılmaz ziyaretimizi gerçekleştirdik, sohbetimizi yaptık:) Fındıkzade'deki ilk şubenin fazla değişiklik yapma şansı yok. Ama Beylikdüzü-Goralı çok güzel bir Kafe-Restoran olmuş. Tertemiz, pırıl pırıl... Çok da özenli... Çalışanlar çok kibar. Dışarıya servisleri de var. Her ürünün ayrı ayrı paketlenip üzerlerinin etiketlenmesi, sonra onların tekrar şık kutulara konması; logolu poşetler, mendiller vb. materyallerin özenle seçilmiş olması çok hoşuma gitti. Ben seviyorum böyle ayrıntıları... Yani biz mutluyuz (aynı zamanda oburuz galiba), Beylikdüzü ve civarında ikamet eden eski Fındıkzadeliler'e haber vereyim istedim. Bu da böyle bir yeme-içme yazısı olmuş oldu:)


Hamiş: Denemeyenler için söylemeliyim ki başka yerlerde yediğiniz Goralı'nın benim bahsettiğim ile hiç alakası yok. Köftesi, püresi kendine özel. Goralı sandviçin icadı da, ismi de Goralı Ailesi'ne ait. Kosova'nın Gora Bölgesi'nden gelen aile ilk dükkanı 1945 yılında Ankara'da açmış. Fındıkzade'deki dükkan ise 1961 yılında açılmış. Hala aynı aile tarafından işletilmekte.   

Hamiş: Bugün 10.Eylül.2015. Yazıya eklemek isterim, ne yazık ki bu Goralıcı kapandı. Olmadı, Fındıkzade'deki kaliteyi tutturamadılar:(









3 yorum:

  1. o güzel yazınızdan dolayı çok teşekkür ederiz.

    GORALI KARDEŞLER...
    SAYGILARLA.

    YanıtlaSil
  2. selam yıne yenıden:) goralı benı 30 yıl onceye goturdunuz:) kızım mınıcık ıken ıs cıkısı onu da alıp kızılelma cad.gıralı hay cok yasayın:)

    YanıtlaSil
  3. Yaşasın ki şimdide Yayla'da açılıyor her ay fındıkzadeye gitmekten kurtuldum....

    YanıtlaSil

Yorumu olan?